Novice

Obvestilo UKC Ljubljana o COVID-19 (20. april)

apr 20, 2020
Pozdravljeni,
V priponki si lahko preberete najnovejše obvestilo UKC Ljubljana glede delovanja KOH.

WHF ob Svetovnem dnevu hemofilije 2020

apr 16, 2020
17. aprila obeležujemo Svetovni dan hemofilije. Dolgoletno obeleževanje tega dne nam kaže tesno prepredene dejavnosti med organizacijami in društvi, ki skrbijo za ozaveščanje o tej redki bolezni. Geslo letošnjega dneva hemofilije se glasi “Get+Involved – Vključi+se”. To geslo na vabi vse paciente s to boleznijo, da po svojih najboljših močeh pripomoremo in sodelujemo pri uresničevanju vizije Svetovne Zveze Hemofilikov, ki je “Treatment for All – Zdravstvena oskrba za vse.” Vsi bolniki, hematologi, njihovi družinski člani, oskrbovalci, pa tudi zastopniki podjetji in podjetja, ki sodelujejo z zdravstvenim sistemom na področju oskrbe hemofilikov in prostovoljci lokalnih društev ter organizacij lahko pripomorejo k skupnemu cilju ozaveščanja na ta pomemben dan za nas. Sodelujte z vašimi lokalnimi mediji v podpiranju našega skupnega cilja. Če nas aktivno podpirate po svpjih najboljših močeh ste pomemben del kampanije za naš skupni cilj “Treatment for All – Zdravstvena oskrba za vse.“

Aktivno vključevanje v združenja bolnikov z redkimi dednimi boleznimi motenj strjevanja krvi je zelo pomembno. Svetovni dan hemofilije nam daje možnost, da svetu pokažemo, kako pomembno je aktivno delovanje na področju ozaveščanja družbe o tej bolezni. Prav tako je ta dan odlična priložnost, da smo pononi na geslo “Treatment for All – Zdravstvena oskrba za vse” in vse napore, ki jih kot bolniki in člani združenj vlagamo za dosego tega gesla in cilja.
 
Alain Weill, predsednik WFH
Berite dalje

Živeti s hemofilijo v Sloveniji leta 2020

apr 14, 2020
Svetovni dan hemofilije, redke, a znane bolezni z motnjo strjevanja krvi, praznuje skupnost oseb s hemofilijo in drugimi prirojenimi motnjami strjevanja krvi 17. aprila, na rojstni dan kanadskega ega inženirja s hemofilijo Franka Schnabla (1927–1987), ki je s svojo ženo Martho leta 1963 francoskega pravnika s hemofilijo Henrija Chegneau-ja (1914–1981) pritegnil k ustanovitvi Svetovne federacije hemofilikov.

K sodelovanju sta povabila empatične vrhunske zdravnike, med njimi dr. Francoisa Jossoja (1927–1981) iz Pariza in Paola M. Mannuccija iz Milana, da povežeta skupnost bolnikov in zdravnikov za načrtno strategijo celostne obravnave te neozdravljive bolezni v vseh državah sveta, ne glede na njihovo razvitost, v časih, ko je bila hemofilija še bolezen za smrt, saj pričakovano trajanje življenja takrat ni presegalo 15 let.

Kmalu po ustanovitvi Društva hemofilikov Slovenije leta 1980 sem ju spoznal  ̶  enega na svetovnem kongresu federacije v Bonnu leta 1987, drugega pa že prej, leta 1975, v bolnišnici Necker Enfants Malades v Parizu. Tako smo po korakih začeli razvijati sodobno zdravljenje tudi v najsevernejši republiki takratne Jugoslavije skupaj s pediatričnimi in internističnimi hematologi.
Berite dalje

COVID 19 in hemofilija

apr 14, 2020
Poročilo s telekonference Svetovne zveze za hemofilijo v zvezi s pandemijo

Priporočila z dne 10. aprila 2020
Berite dalje

Prijava na e-obvestila

Prijavite se na e-novice in prejemali boste uporabne in koristne informacije o hemofiliji, novostih, in posebnih dogodkih.
zapri Na spletnih straneh dhs.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.