Novice

Sprejem "Mojih zdravnikov 2022" pri predsedniku Borutu Pahorju

okt 13, 2022
V ponedeljek 10.10.2022 je predsednik Borut Pahor sprejel vse prejemnike priznanja Moj zdravnik 2022.

Doc. dr. Dejan Georgiev, moj nevrolog 2022, je prepričan, da je v času, ko se soočamo tako s splošno družbeno krizo kot s krizo v zdravstvu in je pred zdravstvenimi delavci čedalje več izzivov, priznanje moj zdravnik še toliko pomembnejše, saj je hkrati spodbuda in zaveza za nadaljevanje dobrega strokovnega dela.

Nekaj fotografij z dogodka
{%galerija[25]%}
FOTO: Jure Makovec

Povezava do prispevka v reviji VIVA in na spletni strani predsednika.

Celoten posnetek dogodka pa je dosegljiv na spodnji povezavi.

Letni dopust

jul 17, 2022
Pisarna Društva bo naslednjih 14 dni zaprta zaradi letnega dopusta.
Vrnemo se 1.8.2022

Ob letu osorej

jul 1, 2022
Tudi letos smo sodelovali s študenti na zdravstveni fakulteti in jim predstavili hemofilijo, ter letos tudi vonWillebrandt-ovo bolezen.

Plodno sodelovanje med UL Zdravsteno fakulteto in Društvom hemofilikov Slovenije pri izvedbi predmeta Medpoklicno sodelovanje v zdravstvenem timu se je začelo leta 2015 in je v vsem tem času postalo že kar tradicionalno. Pod koordinatorstvom doc. dr. Matica Kavčiča in mentorstvom interdisciplinarnega učiteljskega tima se v sklopu medfakultetnega izbirnega predmeta vsako leto oblikuje nekaj zdravstvenih timov, ki jih sestavljajo študenti različnih študijskih programov: zdravstvene nege, delovne terapije, fizioterapije, radiološke tehnologije, sanitarnega inženirstva, medicine, psihologije in socialnega dela. Ključni študijski dogodek jim v procesu usvajanja praktičnih kompetenc medpoklicnega sodelovanja omogočijo prostovoljci, ki so se pripravljeni s študentskim timom srečati in pogovarjati o svoji trenutni zdravstveni situciji in predvsem ovirah, ki jim jih zdravstvene omejitve predstavljajo v vsakodnevnem življenju. Dragocen vir informacij iz prve roke o življenju s hemofilijo in podpori zdravstvenega sistema je bil v prvih letih prof. dr. Jože Faganel, kasneje se je pridružil g. Igor Tušar, v zadnjih dveh letih pa nam je svoje soočanje z von Willebrandovo boleznijo predstavila še dr. Mojca Kralj.
Naj se jim ponovno zahvalimo in priporočimo za nadaljnje sodelovanje. Za vse nas so to neprecenljiva učenja, ki pomembno dopolnjujejo študijska gradiva.

Doc. dr. Barbara Domajnko

Podelitev - Moj zdravnik

jun 10, 2022
Včerajšnja podelitev nagrade Moj zdravnik 2022.

V Šentjakobskem gledališču se je včeraj odvila prireditev s podelitvijo priznanj Moj zdravnik.
V videoposnetu si lahko ogledate celotno prireditev, v kolikor pa želite videti le podelitev hematologu leta, pa si oglejte posnetek od 48:20 minute dalje.
Še enkrat vse čestitke prof. dr. Samu Zver, dr. med., spec. interne medicine in hematologije za prejeto priznanje.
Zahvala pa seveda tudi reviji VIVA in pa vsem vam, ki ste glasovali.

Prijava na e-obvestila

Prijavite se na e-novice in prejemali boste uporabne in koristne informacije o hemofiliji, novostih, in posebnih dogodkih.
zapri Na spletnih straneh dhs.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.