Novice

Obvestilo UKC Ljubljana o Covid-19 (4. maj)

maj 4, 2020
Predstojnik KO za hematologijo prof. dr. Samo Zver, dr. med. vam sporoča stanje na oddelku.

Spoštovani bolniki in svojci,

kot se zdi breme covid-19 epidemije postopno upada, za kar smo zaslužni vsi skupaj, tako vi kot mi. Vsak je izpolnil svoj del naloge. Poudaril pa bi, da je najbolj nevarno ravno v obdobju, ko pozornost popusti in se zdi, da se življenje vrača v stare tirnice in bo vse kot je bilo. Takrat se ne redko zgodi malomarnost, spregledamo nekaj, kar sicer ne bi. Zato vas opozarjam, da še naprej delate, tako kot da je epidemija na vrhuncu. Zna se zgoditi, da bo v nizki jakosti covid-19 okužba med nami še kar nekaj časa, zato se obnašajmo samozaščitno do sebe in zaščitno do drugih okoli nas.
Berite dalje

Vesele pol ure s strokovnjakom za zdravljenje hemofilije

apr 21, 2020
Dr. Maria Elisa Mancuso, Milano/Italija
Emicizumab. Practical aspects & implications / Emicizumab. Praktični vidiki in uporaba


Sreda, 22. aprila 2020, ob 19. uri

Konferenco si lahko ogledate preko ZOOM programa

PC, Mac, Linux, iOS, Android: https://zoom.us/j/94106451948?pwd=eStycnJwL2g1K2dXNFoySkNFY2swZz09
    
International numbers available: https://zoom.us/u/abYE4LlVNE
Meeting ID: 941 0645 1948

Obvestilo UKC Ljubljana o COVID-19 (20. april)

apr 20, 2020
Pozdravljeni,
V priponki si lahko preberete najnovejše obvestilo UKC Ljubljana glede delovanja KOH.

WHF ob Svetovnem dnevu hemofilije 2020

apr 16, 2020
17. aprila obeležujemo Svetovni dan hemofilije. Dolgoletno obeleževanje tega dne nam kaže tesno prepredene dejavnosti med organizacijami in društvi, ki skrbijo za ozaveščanje o tej redki bolezni. Geslo letošnjega dneva hemofilije se glasi “Get+Involved – Vključi+se”. To geslo na vabi vse paciente s to boleznijo, da po svojih najboljših močeh pripomoremo in sodelujemo pri uresničevanju vizije Svetovne Zveze Hemofilikov, ki je “Treatment for All – Zdravstvena oskrba za vse.” Vsi bolniki, hematologi, njihovi družinski člani, oskrbovalci, pa tudi zastopniki podjetji in podjetja, ki sodelujejo z zdravstvenim sistemom na področju oskrbe hemofilikov in prostovoljci lokalnih društev ter organizacij lahko pripomorejo k skupnemu cilju ozaveščanja na ta pomemben dan za nas. Sodelujte z vašimi lokalnimi mediji v podpiranju našega skupnega cilja. Če nas aktivno podpirate po svpjih najboljših močeh ste pomemben del kampanije za naš skupni cilj “Treatment for All – Zdravstvena oskrba za vse.“

Aktivno vključevanje v združenja bolnikov z redkimi dednimi boleznimi motenj strjevanja krvi je zelo pomembno. Svetovni dan hemofilije nam daje možnost, da svetu pokažemo, kako pomembno je aktivno delovanje na področju ozaveščanja družbe o tej bolezni. Prav tako je ta dan odlična priložnost, da smo pononi na geslo “Treatment for All – Zdravstvena oskrba za vse” in vse napore, ki jih kot bolniki in člani združenj vlagamo za dosego tega gesla in cilja.
 
Alain Weill, predsednik WFH
Berite dalje

Prijava na e-obvestila

Prijavite se na e-novice in prejemali boste uporabne in koristne informacije o hemofiliji, novostih, in posebnih dogodkih.
zapri Na spletnih straneh dhs.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.