Dogodki

Izobraževalno srečanje za mlade na Debelem rtiču

jun 30, 2024
Tudi letos smo organizirali srečanje za mlade na Debelem rtiču in to že 5 leto zapored. Namen srečanja je, da se mladi povezujejo med seboj, spoznajo razlike in podobnosti, ter da iz izkušenj starejših uvidijo, da se z motnjo strjevanja krvi lahko živi povsem normalno.
Berite dalje

Svetovni kongres v Madridu

apr 24, 2024
Med 21-im in 24-im aprilom, se je v Madridu odvijal svetovni kongres. Uspeh kongresa se lahko meri v 3000 prisotnih iz 135-ih držav in je bil po kongresu v Glasgowu spet tisti pravi kongres brez omejitev.
Berite dalje

Svetovni dan hemofilije 2024

apr 17, 2024
Za letošnji svetovni dan hemofilije, je svetovna federacija izbrala slogan: "Enakopraven dostop za vse: prepoznavanje vseh motenj strjevanja krvi". Res da smo v Društvu hemofilikov Slovenije za letos pripravili izdajo knjige "Tajeva buška", pa kljub temu želimo opozoriti na to, da je tudi pri nas še vseeno precej oseb z motnjo strjevanja krvi, ki niso bili pravilno diagnosticirani. V želji da povečamo ozaveščenost in da odkrijemo tudi tiste z manj vidnimi problemi smo letos posvetili pozornost tudi drugim motnjam strjevanja krvi.
Berite dalje

Druženje za mlajše hemofilike

apr 30, 2022
RC Blatni Dol pri Komendi
Žal smo pravkar prejeli sporočilo Društva modra ptica, ki je lastnik dirkališča, kjer bi se jutri moral odviti dogodek, da je sinočnje neurje močneje pokodovalo stezo, kot je prvotno izgledalo.

Tudi sedaj padavine povzročajo nastajanje luž, ki onemogočajo dirkanje.
Žal moramo jutrišnji dogodek prestaviti na drug termin, katerega bomo uskladili z Modro ptico. Vsi iz kategorije mladih boste pravočasno obveščeni po e-pošti, takoj ko bo kaj novega.
Žal proti naravi ne moremo nič.

Hvala za razumevanje.

Lokacija dirkališča:Predviden spored:

10:30 - Prihod na prizorišče
11:00 - Pozdrav predsednika društva g. Janeza Dolinška
11:15 - Spoznavanje z opremo in varnostna navodila
11:30 - Tekmovanje 1. del
12:30 - Informiranje o novostih pridobljenih na svetovnem kongresu za hemofilijo
13:15 - Pogostitev
14:00 - Tekmovanje 2. del

Čaka vas divja vožnja avtov na daljinsko upravljanje. Med premorom pa so nam člani društva Modra ptica obljubili, da nam še oni demonstrirajo vožnjo profesionalnih voznikov avtov na daljinsko upravljanje.
Da bo organizacija dogodka (pijača, jedača in še kaj) kar se da nemoteno tekla, vas naprošamo, da se nam javite na info@dhs.si in nam sporočite v kolikor se boste dogodka udeležili.

Se vidimo na stezi

Prijava na e-obvestila

Prijavite se na e-novice in prejemali boste uporabne in koristne informacije o hemofiliji, novostih, in posebnih dogodkih.
zapri Na spletnih straneh dhs.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.