Novice

Šolsko leto 2023/2024 - ŠTIPENDIJE

sep 17, 2023
Šolsko leto 2023/2024 se je za dijake in osnovnošolce že začelo, za študente čez 14 dni. Tudi letos lahko oddate vlogo za štipendiranje.

Pogoji in točkovanje v dokuemntaciji na naši spletni strani.

ŠTIPENDIJE

Izobraževalno letovanje na Debelem rtiču 2023

jun 11, 2023


Pozdravljeni naši najmlajši člani oz njihovi skrbniki. Vse šoloobvezne člane bolnike vabimo, da se prijavite na letošnje izobraževalno letovanje na Debelem rtiču, ki bo potekalo od 1.7.2023 do 8.7.2023.
Prijave sprejemamo na info@dhs.si.

Na izobraževalnem letovanju se bomo družili, izmenjevali izkušnje, poskrbeli, da se kakšna težava uredi in pa seveda izobraževali. V okviru srečanja, bomo imeli interaktivne delavnice in seveda strokovna izobraževanja.

Predavatelji, ki se bodo udeležili dogodka:

- dr. Tomaž Prelog - hematolog
- Zala Jan -  družinski terapevt
- dr. Tanja Tomaževič - stomatologinja 

O točnem urniku, lokaciji in temah predavanj boste naknadno obveščeni. Še enkrat prosimo vse zainteresirane, da se prijavijo in potrdijo svojo udeležbo. Prijave zbiramo do 25. junija. 

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo. 

Se veselimo druženja.

Spominska maša na Polici 2023

maj 30, 2023
Po treh letih se spominska maša na Polici v občini Grosuplje vrača na stare tirnice. Tudi z datumom. Spominska maša, ki jo bo v župnijski cerkvi sv. Jakoba na Polici daroval pater Martin Krizolog Cimerman, bo 17. junija 2023 ob 11 uri. Na njej se bomo poklonili vsem našim umrlim prijateljem.

Navodila:

Berite dalje

"Hemofilija in družina" razstava na Gallusovem nabrežju

apr 13, 2023
Spoštovani!

Društvo hemofilikov Slovenije, skupaj z drugimi sorodnimi organizacijami po svetu, vsako leto 17. aprila obeležuje »Svetovni dan hemofilije«.
 

Letos smo se odločili, da vam predstavimo naše zgodbe v obliki razstave. Otvoritev razstave bo v ponedeljek, 17. aprila 2023, ob 17. uri na Gallusovem nabrežju v Ljubljani.

Vabimo vas, da se udeležite odprtja razstave, ki jo pripravljamo v sodelovanju z našimi podporniki ter Turizmom Ljubljana.

Društvo hemofilikov Slovenije, kot člani Svetovne zveze za hemofilijo (WHF) in Evropskega konzorcija za hemofilijo (EHC), želimo ob Svetovnem dnevu hemofilije, javnost opozoriti in jo seznaniti z vsemi pozitivnimi spremembami in dosežki v razvoju zdravljenja in celostne obravnave te bolezni.

Skozi projekt, razstava »Hemofilija in družina« smo poskusili vključiti zgodbe bolnikov in na pozitiven način prikazati kako so danes bolniki s hemofilijo, aktivno vključeni v družbo. S fotografijami smo predstavili njihove hobije, poklice, družine.  Fotografije spremljajo zanimive zgodbe naših članov, ki so dokaz, da bolezen ne definira človeka, človeka definirajo samo njegova dejanja.

Razstava bo na ogled od 17. aprila do 17. maja. 2023.

Lepo vabljeni!
 

Prijava na e-obvestila

Prijavite se na e-novice in prejemali boste uporabne in koristne informacije o hemofiliji, novostih, in posebnih dogodkih.
zapri Na spletnih straneh dhs.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.