Šolsko leto 2023/2024 - ŠTIPENDIJE

sep 17, 2023
Šolsko leto 2023/2024 se je za dijake in osnovnošolce že začelo, za študente čez 14 dni. Tudi letos lahko oddate vlogo za štipendiranje.

Pogoji in točkovanje v dokuemntaciji na naši spletni strani.

ŠTIPENDIJE
Berite dalje

"Hemofilija in družina" razstava na Gallusovem nabrežju

apr 13, 2023
Spoštovani!

Društvo hemofilikov Slovenije, skupaj z drugimi sorodnimi organizacijami po svetu, vsako leto 17. aprila obeležuje »Svetovni dan hemofilije«.
 
Berite dalje

Vabilo na redni zbor članov 2023

feb 21, 2023
Vabimo Vas, da se udeležite rednega zbora članov Društva hemofilikov Slovenije,
ki bo v soboto, 4. marca 2023, ob 10 uri v M Hotelu, Derčeva ulica 4, 1000 Ljubljana.
Berite dalje

SODELOVANJE S ŠTUDENTSKIM ZDRAVSTVENIM TIMOM ZDRAVSTVENE FAKULTETE

jun 18, 2020
Vsako leto nas zdravstvena fakulteta povabi, da predstavimo hemofilijo študentom, da se le ti bolje seznanijo z boleznijo iz prve roke.

Prejeli smo njihovo poročilo, katerega si lahko preberete v nadaljevanju.

Medpoklicno sodelovanje v zdravstvenem timu je izbirni predmet, ki ga na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani izvajamo že od leta 2011. Osnovni namen je študentom zdravstvene nege, delovne terapije, fizioterapije, sanitarnega inženirstva, radiološke tehnologije, babištva, medicine in socialnega dela omogočiti, da se učijo drug z drugim, drug od drugega in drug o drugem ter pri tem krepijo predvsem spretnosti timskega sodelovanja. Izvaja ga interprofesionalni učiteljski tim, ki ga koordinira doc. dr. Matic Kavčič. Tekom let smo pri timski obravnavi različnih zdravstvenih situacij prepoznali in poudarili izrazit pomen aktivne vloge pacientov. »Papirnate paciente«, to je teoretične opise zdravstvenih situacij, smo nadgradili s pomočjo prostovoljcev oz. »strokovnjakov iz izkušenj«, ki so svoje kompleksne zdravstvene situacije študentom uspeli približati še z vidika neposrednega doživljanja. Že od samega začetka pri tem zelo uspešno sodelujemo s prostovoljci iz Društva hemofilikov Slovenije, sprva s prof. dr. Jožetom Faganelom in zadnji dve leti z g. Igorjem Tušarjem. Letos smo se 5. junija spričo izjemnih korona razmer preizkusili še v informacijsko-tehnološko modernejši različici srečanja - videokonferenci - in skupaj pretehtali tudi potenciale in ovire timskega dela na daljavo. Hvala, da leto za letom zavzeto širite bogato znanje o hemofiliji, študentom pa pomagate v ospredju različnih diagnoz in terapevtskih postopkov ugledati in upoštevati predvsem ljudi in njihovo kakovost življenja s hemofilijo.

doc. dr. Barbara Domajnko


Prijava na e-obvestila

Prijavite se na e-novice in prejemali boste uporabne in koristne informacije o hemofiliji, novostih, in posebnih dogodkih.
zapri Na spletnih straneh dhs.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.