Svetovni dan sepse

sep 18, 2020
S strani Pfizer-ja smo prejeli brošuro o sepsi. Več si lahko preberete v dokumentu.
Berite dalje

Štipendije za šolsko leto 20/21

avg 28, 2020
Učenci, dijaki in študentje, kateri želite zaprositi za društveno štipendijo, najdete podatke na tem naslovu:

Štipendije za bolnike in njihove družinske člane
 
Berite dalje

Obvestilo o subvencioniranem prevozu gibalno oviranih

jul 17, 2020
Izplačila subvencij za prevoz gibalno oviranih bo opravljen letos. Vendar ne pred dnem, ko bo društvo tudi uradno konstituirano.
Berite dalje

SODELOVANJE S ŠTUDENTSKIM ZDRAVSTVENIM TIMOM ZDRAVSTVENE FAKULTETE

jun 18, 2020
Vsako leto nas zdravstvena fakulteta povabi, da predstavimo hemofilijo študentom, da se le ti bolje seznanijo z boleznijo iz prve roke.

Prejeli smo njihovo poročilo, katerega si lahko preberete v nadaljevanju.

Medpoklicno sodelovanje v zdravstvenem timu je izbirni predmet, ki ga na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani izvajamo že od leta 2011. Osnovni namen je študentom zdravstvene nege, delovne terapije, fizioterapije, sanitarnega inženirstva, radiološke tehnologije, babištva, medicine in socialnega dela omogočiti, da se učijo drug z drugim, drug od drugega in drug o drugem ter pri tem krepijo predvsem spretnosti timskega sodelovanja. Izvaja ga interprofesionalni učiteljski tim, ki ga koordinira doc. dr. Matic Kavčič. Tekom let smo pri timski obravnavi različnih zdravstvenih situacij prepoznali in poudarili izrazit pomen aktivne vloge pacientov. »Papirnate paciente«, to je teoretične opise zdravstvenih situacij, smo nadgradili s pomočjo prostovoljcev oz. »strokovnjakov iz izkušenj«, ki so svoje kompleksne zdravstvene situacije študentom uspeli približati še z vidika neposrednega doživljanja. Že od samega začetka pri tem zelo uspešno sodelujemo s prostovoljci iz Društva hemofilikov Slovenije, sprva s prof. dr. Jožetom Faganelom in zadnji dve leti z g. Igorjem Tušarjem. Letos smo se 5. junija spričo izjemnih korona razmer preizkusili še v informacijsko-tehnološko modernejši različici srečanja - videokonferenci - in skupaj pretehtali tudi potenciale in ovire timskega dela na daljavo. Hvala, da leto za letom zavzeto širite bogato znanje o hemofiliji, študentom pa pomagate v ospredju različnih diagnoz in terapevtskih postopkov ugledati in upoštevati predvsem ljudi in njihovo kakovost življenja s hemofilijo.

doc. dr. Barbara Domajnko


Prijava na e-obvestila

Prijavite se na e-novice in prejemali boste uporabne in koristne informacije o hemofiliji, novostih, in posebnih dogodkih.
zapri Na spletnih straneh dhs.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.