Šolsko leto 2023/2024 - ŠTIPENDIJE

sep 17, 2023
Šolsko leto 2023/2024 se je za dijake in osnovnošolce že začelo, za študente čez 14 dni. Tudi letos lahko oddate vlogo za štipendiranje.

Pogoji in točkovanje v dokuemntaciji na naši spletni strani.

ŠTIPENDIJE
Berite dalje

"Hemofilija in družina" razstava na Gallusovem nabrežju

apr 13, 2023
Spoštovani!

Društvo hemofilikov Slovenije, skupaj z drugimi sorodnimi organizacijami po svetu, vsako leto 17. aprila obeležuje »Svetovni dan hemofilije«.
 
Berite dalje

Vabilo na redni zbor članov 2023

feb 21, 2023
Vabimo Vas, da se udeležite rednega zbora članov Društva hemofilikov Slovenije,
ki bo v soboto, 4. marca 2023, ob 10 uri v M Hotelu, Derčeva ulica 4, 1000 Ljubljana.
Berite dalje

WHF ob Svetovnem dnevu hemofilije 2020

apr 16, 2020
17. aprila obeležujemo Svetovni dan hemofilije. Dolgoletno obeleževanje tega dne nam kaže tesno prepredene dejavnosti med organizacijami in društvi, ki skrbijo za ozaveščanje o tej redki bolezni. Geslo letošnjega dneva hemofilije se glasi “Get+Involved – Vključi+se”. To geslo na vabi vse paciente s to boleznijo, da po svojih najboljših močeh pripomoremo in sodelujemo pri uresničevanju vizije Svetovne Zveze Hemofilikov, ki je “Treatment for All – Zdravstvena oskrba za vse.” Vsi bolniki, hematologi, njihovi družinski člani, oskrbovalci, pa tudi zastopniki podjetji in podjetja, ki sodelujejo z zdravstvenim sistemom na področju oskrbe hemofilikov in prostovoljci lokalnih društev ter organizacij lahko pripomorejo k skupnemu cilju ozaveščanja na ta pomemben dan za nas. Sodelujte z vašimi lokalnimi mediji v podpiranju našega skupnega cilja. Če nas aktivno podpirate po svpjih najboljših močeh ste pomemben del kampanije za naš skupni cilj “Treatment for All – Zdravstvena oskrba za vse.“

Aktivno vključevanje v združenja bolnikov z redkimi dednimi boleznimi motenj strjevanja krvi je zelo pomembno. Svetovni dan hemofilije nam daje možnost, da svetu pokažemo, kako pomembno je aktivno delovanje na področju ozaveščanja družbe o tej bolezni. Prav tako je ta dan odlična priložnost, da smo pononi na geslo “Treatment for All – Zdravstvena oskrba za vse” in vse napore, ki jih kot bolniki in člani združenj vlagamo za dosego tega gesla in cilja.
 
Alain Weill, predsednik WFH

Združimo se spet v podpori organizacijam svetovnih bolnikov z motnjami strjevanja krvi v sodelovanju ob Setovnem dnevu hemofilije in kampanje pod geslom “Light It Up Red! – Rdeči sijaj.“ Lansko leto je rdeča barva osvetlila 70 pomembnih znamenitosti širom sveta in tisoče ljudi se je s tem dejanjem združilo v podpori in širjenju našega poslanstva ozaveščanja. V tem duhu vas tudi letos vabimo, da v svojem mestu izberete znamenitost, ki se bo ob svetovnem dnevu hemofilikov obarvala na rdeče. Ob tem dnevu na družbenih omrežjih delite svoje vtise in fotografije s sporočili, kaj vam pomeni “Light It Up Red! – Rdeči sijaj“ in Svetovni dan hemofilije.

Prijava na e-obvestila

Prijavite se na e-novice in prejemali boste uporabne in koristne informacije o hemofiliji, novostih, in posebnih dogodkih.
zapri Na spletnih straneh dhs.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.