Dogodki

Izobraževalno srečanje za mlade na Debelem rtiču

jun 30, 2024
Tudi letos smo organizirali srečanje za mlade na Debelem rtiču in to že 5 leto zapored. Namen srečanja je, da se mladi povezujejo med seboj, spoznajo razlike in podobnosti, ter da iz izkušenj starejših uvidijo, da se z motnjo strjevanja krvi lahko živi povsem normalno.
Berite dalje

Svetovni kongres v Madridu

apr 24, 2024
Med 21-im in 24-im aprilom, se je v Madridu odvijal svetovni kongres. Uspeh kongresa se lahko meri v 3000 prisotnih iz 135-ih držav in je bil po kongresu v Glasgowu spet tisti pravi kongres brez omejitev.
Berite dalje

Svetovni dan hemofilije 2024

apr 17, 2024
Za letošnji svetovni dan hemofilije, je svetovna federacija izbrala slogan: "Enakopraven dostop za vse: prepoznavanje vseh motenj strjevanja krvi". Res da smo v Društvu hemofilikov Slovenije za letos pripravili izdajo knjige "Tajeva buška", pa kljub temu želimo opozoriti na to, da je tudi pri nas še vseeno precej oseb z motnjo strjevanja krvi, ki niso bili pravilno diagnosticirani. V želji da povečamo ozaveščenost in da odkrijemo tudi tiste z manj vidnimi problemi smo letos posvetili pozornost tudi drugim motnjam strjevanja krvi.
Berite dalje

Spominski dan na Polici 2020

dec 12, 2020
Polica pri Grosupljem v cerkvi sv. Jakoba
Dragi naši prijatelji!

Vsako leto se že dolgo zbiramo v cerkvi sv. Jakoba na Polici pri Grosupljem, da obudimo pri sv. maši spomin na vse tiste naše prijatelje, ki so nas zapustili in odšli v večnost. Takrat se srečujemo tudi z Vami, dragi sorodniki pokojnih prijateljev, in obnovimo dolgoletno prijateljstvo.

Lani smo morali srečanje prestaviti v jesenski čas zaradi nenavadnih zapletov pri našem delovanju in se vendarle uspeli srečati. Letos to ni bi mogoče. Čakati pa ni več mogoče.

Zato smo se odločili, da bo sv. Maša za vse naše umrle društvene prijatelje v
 
soboto, 12. decembra ob 11. uri.

Maši bomo prisostvovali po spletu. Maševal pa bo kar župnik s Police, gospod Jože Plut. Viškega pevskega zbora, kot doslej, sicer ne sme biti, a orgle bodo bogoslužje vseeno polepšale. Proti koncu maše se bomo z molitvijo poimensko spomnili vseh naših umrlih. Polica je romarsko središče bolnikov s hemofilijo in drugimi motnjami strjevanja krvi. Na bližnjem pokopališču jih počiva kar nekaj Izgubili so svoje življenje zaradi bolezni, ki so jo, žal, prejeli s krvnimi pripravki, ki pred 6.1.1986 še niso bili varni. V času sedanje epidemije mnogi podoživljamo takratne stiske vseh prizadetih družin.
 
Janez Dolinšek, predsednik

NAVODILO ZA PRISOSTVOVANJE SV. MAŠI NA DALJAVO:
Prenos v živo bo potekal na društveni spletni strani:
http://www.dhs.si/live.html

Prijava na e-obvestila

Prijavite se na e-novice in prejemali boste uporabne in koristne informacije o hemofiliji, novostih, in posebnih dogodkih.
zapri Na spletnih straneh dhs.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.