Dogodki

EAHAD kongres v Frankfurtu

feb 22, 2024
17-sta seja kongresa Evropskega združenja za hemofilijo in sorodne bolezni se je začel z interaktivno sejo, ki je bila namenjena informiranju o najnovejših in najboljših inovativnih pristopih v zdravljenju hemofilije in ostalih motenj strjevanja krvi. Na tem predavanju je bilo govora o pomembnosti izbire terapije ter prevzemu odgovornosti. Zaradi raznolikosti terapij so se udeleženci strinjali, da je zelo pomemben individualni pristop obravnave vsakega pacienta. Pomembno je, da bolniki razumejo, da ni enotnega pristopa zdravljenja ali terapije terapije, ki bi ustrezala vsem. Vsak bolnik ima svoj življenjski slog, svoje potrebe in svoje cilje.  Zato je individualna obravnava ključna za doseganje najboljših rezultatov.
Berite dalje

EHC delavnica o novih tehnologijah 2023

nov 3, 2023
Od 3. do 5. novembra je EHC priredil konferenco v Portugalskem Cascaisu. Lokacija je bila določena še pred izvolitvijo novega predsednika EHC-ja, ki je v Zagrebu postal, Miguel Crato. Ob tej priložnosti mu še enkrat čestitamo in se veselimo sodelovanja ter prihajajočih dogodkov.
Berite dalje

EHC konferenca 2023 v Zagrebu

okt 6, 2023
Letošnja konferenca Evropskega hemofiličnega konzorcija se je odvijala v nam bližnjem Zagrebu. Iz Društva hemofilikov Slovenije se je tja odpravila delegacija, ki zastopa Slovenijo v odborih EHC-ja, predsednik, predavatelj na konferenci, zdravnik in projetni vodja.
Naporni 4 dnevi so postregli z nekaj spremembami v vodstvu EHC-ja, veliko smernicah, izobraževanju, raziskavah in seveda tudi druženju in izmenjavi izkušenj med osebami z motnjami v strjevanju krvi.
Berite dalje

Spominski dan na Polici 2020

dec 12, 2020
Polica pri Grosupljem v cerkvi sv. Jakoba
Dragi naši prijatelji!

Vsako leto se že dolgo zbiramo v cerkvi sv. Jakoba na Polici pri Grosupljem, da obudimo pri sv. maši spomin na vse tiste naše prijatelje, ki so nas zapustili in odšli v večnost. Takrat se srečujemo tudi z Vami, dragi sorodniki pokojnih prijateljev, in obnovimo dolgoletno prijateljstvo.

Lani smo morali srečanje prestaviti v jesenski čas zaradi nenavadnih zapletov pri našem delovanju in se vendarle uspeli srečati. Letos to ni bi mogoče. Čakati pa ni več mogoče.

Zato smo se odločili, da bo sv. Maša za vse naše umrle društvene prijatelje v
 
soboto, 12. decembra ob 11. uri.

Maši bomo prisostvovali po spletu. Maševal pa bo kar župnik s Police, gospod Jože Plut. Viškega pevskega zbora, kot doslej, sicer ne sme biti, a orgle bodo bogoslužje vseeno polepšale. Proti koncu maše se bomo z molitvijo poimensko spomnili vseh naših umrlih. Polica je romarsko središče bolnikov s hemofilijo in drugimi motnjami strjevanja krvi. Na bližnjem pokopališču jih počiva kar nekaj Izgubili so svoje življenje zaradi bolezni, ki so jo, žal, prejeli s krvnimi pripravki, ki pred 6.1.1986 še niso bili varni. V času sedanje epidemije mnogi podoživljamo takratne stiske vseh prizadetih družin.
 
Janez Dolinšek, predsednik

NAVODILO ZA PRISOSTVOVANJE SV. MAŠI NA DALJAVO:
Prenos v živo bo potekal na društveni spletni strani:
http://www.dhs.si/live.html

Prijava na e-obvestila

Prijavite se na e-novice in prejemali boste uporabne in koristne informacije o hemofiliji, novostih, in posebnih dogodkih.
zapri Na spletnih straneh dhs.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.