Dogodki

Strokovno izobraževalni program Debeli rtič 2022

jul 8, 2022
Strokovno izobraževalni program, ki se je izvajal v okviru Društva hemofilikov Slovenije na letovanju otrok na Debelem rtiču 8. julija 2022 je tudi letos imeli pester izbor predavanj za starše in druge z motnjami strjevanja krvi.
Berite dalje

Svetovni kongres v Montrealu

maj 7, 2022
Svetovni kongres v Montrealu se je začel s skupščino in glasovanjem v soboto 7. maja 2022.
Berite dalje

Letovanje za mlade na Debelem rtiču 2022

maj 2, 2022
Veseli smo, da ste se v tako velikem številu odzvali in prijavili na letovanje. Obveščamo vas, da smo zapolnili razpoložljive kapacitete v letovišču Debeli rtič za termin 4. julij - 10. julij 2022.
Berite dalje

Spominski dan na Polici 2020

dec 12, 2020
Polica pri Grosupljem v cerkvi sv. Jakoba
Dragi naši prijatelji!

Vsako leto se že dolgo zbiramo v cerkvi sv. Jakoba na Polici pri Grosupljem, da obudimo pri sv. maši spomin na vse tiste naše prijatelje, ki so nas zapustili in odšli v večnost. Takrat se srečujemo tudi z Vami, dragi sorodniki pokojnih prijateljev, in obnovimo dolgoletno prijateljstvo.

Lani smo morali srečanje prestaviti v jesenski čas zaradi nenavadnih zapletov pri našem delovanju in se vendarle uspeli srečati. Letos to ni bi mogoče. Čakati pa ni več mogoče.

Zato smo se odločili, da bo sv. Maša za vse naše umrle društvene prijatelje v
 
soboto, 12. decembra ob 11. uri.

Maši bomo prisostvovali po spletu. Maševal pa bo kar župnik s Police, gospod Jože Plut. Viškega pevskega zbora, kot doslej, sicer ne sme biti, a orgle bodo bogoslužje vseeno polepšale. Proti koncu maše se bomo z molitvijo poimensko spomnili vseh naših umrlih. Polica je romarsko središče bolnikov s hemofilijo in drugimi motnjami strjevanja krvi. Na bližnjem pokopališču jih počiva kar nekaj Izgubili so svoje življenje zaradi bolezni, ki so jo, žal, prejeli s krvnimi pripravki, ki pred 6.1.1986 še niso bili varni. V času sedanje epidemije mnogi podoživljamo takratne stiske vseh prizadetih družin.
 
Janez Dolinšek, predsednik

NAVODILO ZA PRISOSTVOVANJE SV. MAŠI NA DALJAVO:
Prenos v živo bo potekal na društveni spletni strani:
http://www.dhs.si/live.html

Prijava na e-obvestila

Prijavite se na e-novice in prejemali boste uporabne in koristne informacije o hemofiliji, novostih, in posebnih dogodkih.
zapri Na spletnih straneh dhs.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.