Poročilo o občnem zboru in izidu volitev

feb 9, 2021
Berite dalje

Cepljenje proti CoVid-19 za hematološke bolnike

jan 14, 2021
Prof. dr. Samo Zver, dr. med. pošilja dopis namenjen osebnim zdravnikom hemofilikov in ostalih oseb s hematološkimi težavami.
Berite dalje

Obvestilo UKC Ljubljana o Covid-19 (4. maj)

maj 4, 2020
Predstojnik KO za hematologijo prof. dr. Samo Zver, dr. med. vam sporoča stanje na oddelku.

Spoštovani bolniki in svojci,

kot se zdi breme covid-19 epidemije postopno upada, za kar smo zaslužni vsi skupaj, tako vi kot mi. Vsak je izpolnil svoj del naloge. Poudaril pa bi, da je najbolj nevarno ravno v obdobju, ko pozornost popusti in se zdi, da se življenje vrača v stare tirnice in bo vse kot je bilo. Takrat se ne redko zgodi malomarnost, spregledamo nekaj, kar sicer ne bi. Zato vas opozarjam, da še naprej delate, tako kot da je epidemija na vrhuncu. Zna se zgoditi, da bo v nizki jakosti covid-19 okužba med nami še kar nekaj časa, zato se obnašajmo samozaščitno do sebe in zaščitno do drugih okoli nas.

Ambulanta dela na polno. Na oddelku imamo zopet stare težave, kot so pojav rezistentnih klic in posledične izolacije bolnikov, sprejemi, premestitve, ipd. Skratka naše vsakdanje delo. Da pa so stvari drugačne, se vidi po tem, da tokrat ni bilo problema z zasedbo medicinskega osebja med prvomajskimi prazniki, saj nihče ni nikamor šel. Ne nazadnje je tudi za medicinsko osebje trenutna situacija na nek način ugodna, saj vsa izobraževanja potekajo iz domačega ali službenega računalnika in potovanja odpadejo. Tako pridobimo tudi mi več časa za družino in osebe, ki so nam ljube, zato naj zaključim, da je v vsaki stvari tudi nekaj dobrega, samo poiskati je treba.
 
 
Režim v ambulanti in na oddelku je enak kot do sedaj. Prosimo za razumevanje. Polno dostopni smo na naših dect telefonih.
 
Lep mesec maj.
 
prof. dr. Samo Zver, dr. med.
Predstojnik KO za hematologijo

Prijava na e-obvestila

Prijavite se na e-novice in prejemali boste uporabne in koristne informacije o hemofiliji, novostih, in posebnih dogodkih.
zapri Na spletnih straneh dhs.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.