Dogodki

Izobraževalno srečanje za mlade na Debelem rtiču

jun 30, 2024
Tudi letos smo organizirali srečanje za mlade na Debelem rtiču in to že 5 leto zapored. Namen srečanja je, da se mladi povezujejo med seboj, spoznajo razlike in podobnosti, ter da iz izkušenj starejših uvidijo, da se z motnjo strjevanja krvi lahko živi povsem normalno.
Berite dalje

Svetovni kongres v Madridu

apr 24, 2024
Med 21-im in 24-im aprilom, se je v Madridu odvijal svetovni kongres. Uspeh kongresa se lahko meri v 3000 prisotnih iz 135-ih držav in je bil po kongresu v Glasgowu spet tisti pravi kongres brez omejitev.
Berite dalje

Svetovni dan hemofilije 2024

apr 17, 2024
Za letošnji svetovni dan hemofilije, je svetovna federacija izbrala slogan: "Enakopraven dostop za vse: prepoznavanje vseh motenj strjevanja krvi". Res da smo v Društvu hemofilikov Slovenije za letos pripravili izdajo knjige "Tajeva buška", pa kljub temu želimo opozoriti na to, da je tudi pri nas še vseeno precej oseb z motnjo strjevanja krvi, ki niso bili pravilno diagnosticirani. V želji da povečamo ozaveščenost in da odkrijemo tudi tiste z manj vidnimi problemi smo letos posvetili pozornost tudi drugim motnjam strjevanja krvi.
Berite dalje

Izobraževalno strokovno srečanje v Termah Zreče 2024 - poročilo

apr 5, 2024
Obljubili smo vam, da ženske v letošnjem letu ne bodo pozabljene in da bomo delali na tem, da se čim več govori o njih, njihovih težavah in seveda predvsem tem, kako jim pri tem pomagati. Zato so bila tokratna strokovna predavanja v Termah Zreče kot nalašč za vse njih.

V  programu se je nekaj malega spremenilo, a na bolje, saj so se prve delavnice, katero je vodila ga. Mojca Kralj udeležili vsi prisotni in ne le von Willebrandova skupina. Sledil je pozdravni nagovor predsednika g. Janeza Dolinška, nato pa se je pričel zdravniški del predavanj. Predavanje hematologinje prof. dr. Irene Preložnik Zupan dr. med. z naslovom »Kako prepoznam in spremljam motnje strjevanja krvi pri ženskah in dekletih« je bilo nekako drugačno, kot smo bili do sedaj vajeni predavanj o »hemofiliji«. Sledila je predstavitev ginekologinje doc. dr. Nine Kovačević z naslovom »Reproduktivno zdravje pri ženskah z motnjami strjevanja krvi«. Obe predavanji sta moško populacijo, po pogledih sodeč, nekoliko presenetili in »šokirali«. Zato je bil odmor za kavo kot naročen za nekoliko predaha. Nadaljevanje predavanj v katerem je kardiologinja dr. med. Mateja Verdinek »Bolezni srca in ožilja« marsikomu odprla oči o kardiovaskularnem zdravju in mu dala misliti. Psiholog mag. psih. Ivan Jakovljević je govoril o »Pomen medosebnih odnosov za zdravje in dobro počutje« pa je vsem prisotnim razložil, da če želimo biti zdravi, moramo poskrbeti, da nismo sami. Za zaključek dneva s predavanji, pa je iz Srbije v goste prišla ga. Tatjana Markovič iz EHC-jevega komiteja za ženske z motnjami strjevanja krvi, da spodbudi in še enkrat poudari, kako pomembna je vloga žensk in deklet v skupnosti.

Prijava na e-obvestila

Prijavite se na e-novice in prejemali boste uporabne in koristne informacije o hemofiliji, novostih, in posebnih dogodkih.
zapri Na spletnih straneh dhs.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.