Šolsko leto 2023/2024 - ŠTIPENDIJE

sep 17, 2023
Šolsko leto 2023/2024 se je za dijake in osnovnošolce že začelo, za študente čez 14 dni. Tudi letos lahko oddate vlogo za štipendiranje.

Pogoji in točkovanje v dokuemntaciji na naši spletni strani.

ŠTIPENDIJE
Berite dalje

"Hemofilija in družina" razstava na Gallusovem nabrežju

apr 13, 2023
Spoštovani!

Društvo hemofilikov Slovenije, skupaj z drugimi sorodnimi organizacijami po svetu, vsako leto 17. aprila obeležuje »Svetovni dan hemofilije«.
 
Berite dalje

Vabilo na redni zbor članov 2023

feb 21, 2023
Vabimo Vas, da se udeležite rednega zbora članov Društva hemofilikov Slovenije,
ki bo v soboto, 4. marca 2023, ob 10 uri v M Hotelu, Derčeva ulica 4, 1000 Ljubljana.
Berite dalje

Zahvala družine Vrhovec

jul 22, 2020
Drago Društvo hemofilikov Slovenije!

Najprej prejmite naše skromno opravičilo za tako pozen odziv. Na letovanju na Debelem rtiču smo se imeli fenomenalno, zato si zahvala vam, organizatorjem ter donatorjem zasluži nekaj več pozornosti ter časa in ne le nekaj skromnih stavkov.


Letovanje je bilo izredno dobro načrtovano celo tako, da smo se držali priporočenega urnika v brošuri skorajda do minute natanko. Že na avtobusu smo dobili vsak svojo vrečko z imenom, majico in pisno priporočilo za primerno in odgovorno obnašanje v času, ko je virus  SARS-Co-V-2  še vedno prisoten med ljudmi. Ob pogledu na vrečke smo se razveselili vsi, tako odrasli in otroci. Toliko skrbno napisanih imen lahko pomeni le, da ste si organizatorji vzeli veliko časa za nas udeležence. Poskrbeli ste za veliko podrobnosti in večina se nas je vprašala, kako ste lahko ugotovili velikosti naših oblačil, saj so nam rdeče majice vsem pristajale kot po meri.

Na poti iz Ljubljane do morja nas je pospremil dež. Voznik avtobusa je bil tako prijazen, da nas je zapeljal kar pred našo depandanso, kjer smo odložili prtljage in odšli proti recepciji. Osebje nas je lepo sprejelo, rahel dež pa so čez čas pregnali prijetni, a nič kaj žgoči sončni žarki. Prosto popoldne smo izkoristili za ogled letovišča, poležavanje na obali, skok v morje ali plavanje v bazenu.

To noč smo dobro spali, utrujeni od vsega dobrega, tako raznovrstne in okusne hrane kot seveda zaradi novih poznanstev in nastajajočih prijateljskih vezi. Prebudili smo se v nekoliko bolj vetrovno jutro, zato smo namesto z ladjo do Pirana in tamkajšnjega Akvarija Piran odšli kar z avtobusom. Otroci so uživali v ogledovanju morskih bitij in se nazaj v letovišče vrnili bogatejši z znanjem o različnih vrstah meduz ter drugih živali, ki so jih lahko pobliže ogledali. Tudi ta dan ni minil brez obilice kopanja.

Tretjega dne smo že dodobra spoznali letovišče in vsak se je kaj hitro odločil kateri kotiček obale ali bazena bo zasedel s svojo brisačo in dobro voljo.

Popoldne smo se udeležili strokovnega srečanja. Predsednik društva Janez Dolinšek nas je vljudno pozdravil s širokim in zadovoljnim nasmehom. Besedo je kmalu predal dr. Mojci Kralj, ki je otroke povabila k sebi na oder in skupaj z njimi poskrbela za dinamičnost in interaktivnost predavanja. Gospa Mojca Kralj ima neverjetno pomirjujoč glas, ki vzbudi zanimanje in te pritegne ter neverjetno energijo, ki te privzdigne. Milina v njenem glasu je dvorano zazibala v spoštljivo tišino. Otroci so se posedli okrog nje in jo z velikim zanimanjem poslušali. Predstavila jim je lutko Hemofilika Hinka in bolezen hemofilijo na zelo domiseln način, odgovori in ugotovitve otrok na njena vprašanja pa so nasmehnili marsikaterega poslušalca.

Umirjena energija in sproščenost sta ostali vse do konca predavanj. Ta so bila zelo strokovna, poučna, a jedrnata, zato smo z zanimanjem poslušali vse predavatelje do konca. Tudi otroci. Dr. Tomaž Prelog nas je navdušil s karizmatičnostjo, fizioterapevtka Petra Dovč z obilico energije in vitalnosti tako, da smo vsi pričeli ravnati hrbte na stolih, dr. Karla Rener pa s prikupnostjo in neverjetno dobrim balansiranjem med izrazito strokovnostjo in praktičnim znanjem.

Kako dnevi hitro letijo! Smo že pri našem odhodu domov. Seveda tudi zadnji dan ni minil brez blagodejnega kopanja, sladoleda in kavice ter prijetnih kramljanj ob pogledu na morje. Vsi vidno zadovoljni, predvsem pa otroci, smo se vrnili proti domu.

Vsem lahko izrečemo veliko pohvalo zares iz srca.

Družina Vrhovec

Prijava na e-obvestila

Prijavite se na e-novice in prejemali boste uporabne in koristne informacije o hemofiliji, novostih, in posebnih dogodkih.
zapri Na spletnih straneh dhs.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.