Šolsko leto 2023/2024 - ŠTIPENDIJE

sep 17, 2023
Šolsko leto 2023/2024 se je za dijake in osnovnošolce že začelo, za študente čez 14 dni. Tudi letos lahko oddate vlogo za štipendiranje.

Pogoji in točkovanje v dokuemntaciji na naši spletni strani.

ŠTIPENDIJE
Berite dalje

"Hemofilija in družina" razstava na Gallusovem nabrežju

apr 13, 2023
Spoštovani!

Društvo hemofilikov Slovenije, skupaj z drugimi sorodnimi organizacijami po svetu, vsako leto 17. aprila obeležuje »Svetovni dan hemofilije«.
 
Berite dalje

Vabilo na redni zbor članov 2023

feb 21, 2023
Vabimo Vas, da se udeležite rednega zbora članov Društva hemofilikov Slovenije,
ki bo v soboto, 4. marca 2023, ob 10 uri v M Hotelu, Derčeva ulica 4, 1000 Ljubljana.
Berite dalje

Ob letu osorej

jul 1, 2022
Tudi letos smo sodelovali s študenti na zdravstveni fakulteti in jim predstavili hemofilijo, ter letos tudi vonWillebrandt-ovo bolezen.

Plodno sodelovanje med UL Zdravsteno fakulteto in Društvom hemofilikov Slovenije pri izvedbi predmeta Medpoklicno sodelovanje v zdravstvenem timu se je začelo leta 2015 in je v vsem tem času postalo že kar tradicionalno. Pod koordinatorstvom doc. dr. Matica Kavčiča in mentorstvom interdisciplinarnega učiteljskega tima se v sklopu medfakultetnega izbirnega predmeta vsako leto oblikuje nekaj zdravstvenih timov, ki jih sestavljajo študenti različnih študijskih programov: zdravstvene nege, delovne terapije, fizioterapije, radiološke tehnologije, sanitarnega inženirstva, medicine, psihologije in socialnega dela. Ključni študijski dogodek jim v procesu usvajanja praktičnih kompetenc medpoklicnega sodelovanja omogočijo prostovoljci, ki so se pripravljeni s študentskim timom srečati in pogovarjati o svoji trenutni zdravstveni situciji in predvsem ovirah, ki jim jih zdravstvene omejitve predstavljajo v vsakodnevnem življenju. Dragocen vir informacij iz prve roke o življenju s hemofilijo in podpori zdravstvenega sistema je bil v prvih letih prof. dr. Jože Faganel, kasneje se je pridružil g. Igor Tušar, v zadnjih dveh letih pa nam je svoje soočanje z von Willebrandovo boleznijo predstavila še dr. Mojca Kralj.
Naj se jim ponovno zahvalimo in priporočimo za nadaljnje sodelovanje. Za vse nas so to neprecenljiva učenja, ki pomembno dopolnjujejo študijska gradiva.

Doc. dr. Barbara Domajnko

Prijava na e-obvestila

Prijavite se na e-novice in prejemali boste uporabne in koristne informacije o hemofiliji, novostih, in posebnih dogodkih.
zapri Na spletnih straneh dhs.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.