Zahvala družine Vrhovec

jul 22, 2020
Drago Društvo hemofilikov Slovenije!

Najprej prejmite naše skromno opravičilo za tako pozen odziv. Na letovanju na Debelem rtiču smo se imeli fenomenalno, zato si zahvala vam, organizatorjem ter donatorjem zasluži nekaj več pozornosti ter časa in ne le nekaj skromnih stavkov.
Berite dalje

LETOVANJE OTROK S HEMOFILIJO IN NJIHOVE DRUŽINSKE ČLANE NA DEBELEM RTIČU

jul 19, 2020
Društvo hemofilikov Slovenije je v dneh od 2. do 5. 7. 2020 organiziralo  prvo letovanje otrok s hemofilijo  in njihove družinske člane na Debelem rtiču.  Udeležilo se je 33 članov Društva hemofilikov Slovenije, otrok in staršev. 
Berite dalje

Obvestilo o subvencioniranem prevozu gibalno oviranih

jul 17, 2020
Izplačila subvencij za prevoz gibalno oviranih bo opravljen letos. Vendar ne pred dnem, ko bo društvo tudi uradno konstituirano.
Berite dalje

SODELOVANJE S ŠTUDENTSKIM ZDRAVSTVENIM TIMOM ZDRAVSTVENE FAKULTETE

jun 18, 2020
Vsako leto nas zdravstvena fakulteta povabi, da predstavimo hemofilijo študentom, da se le ti bolje seznanijo z boleznijo iz prve roke.
Berite dalje

COVID 19 in hemofilija – Videkonferenca Evropskega konzorcija za hemofilijo (EHC)

apr 14, 2020
Videokonference z vodstvom EHC se je udeležilo 40 predstavnikov nacionalnih združenj.


Povzetek stališč:
  • Zobozdravstena nega – vsi nenujni posegi naj se odložijo na kasnejši čas; večina zobozdravstvenih ordinacij je zaprta; za premostitev do vsaj delne normalizacije razmer se priporoča zgolj protibolečinska terapija po posvetu z svojim izbranim zobozdravnikom oz. zdravnikom;
  • Priporoča se zgolj 1 + 1 domača mesečna zaloga faktorja, saj z dobavo zdravil nikjer v Evropi ni težav;
  • Zelo malo je znanih primerov pacientov s hemofilijo in COVID 19, ki pa naj po zadnjih spoznanjih za hemofilike ne bi pomenila dodatnega tveganja;
  • Edini do sedaj polno dokumentiran primer hemofilika s COVID 19 je iz Kitajske, kjer je 35 letni bolnik popolnoma okreval potem, ko se mu je v povezavi s COVID 19 razvila blaga pljučnica;
  • Iz Nemčije poročajo o obetavnih izsledkih, kjer so pacientom s COVID 19 dodajali plazmo (200-400 ml) iz krvi pacientov, ki so COVID 19 že preboleli; raziskava je v predklinični fazi.
Povzetek pripravil Matej Kandare, ambasador DHS pri EHC za inhibitorje

Prijava na e-obvestila

Prijavite se na e-novice in prejemali boste uporabne in koristne informacije o hemofiliji, novostih, in posebnih dogodkih.
zapri Na spletnih straneh dhs.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.